Minder energieverbruik bij het koken

Lees hier de tips & Tricks

Minder energieverbruik bij het koken

Lees hier de tips & Tricks

Niet meer water dan nodig is gebruiken wanneer u kookt.

Hoe meer water u aan de pan toevoegt, hoe meer energie dit kost. Verbruik daarom niet onnodig water.

 

Probeer de deksel zo veel mogelijk op de pan te houden.

Houdt u bij het koken de deksel zo veel mogelijk op de pan. Op die manier zorgt u ervoor dat er zo weinig mogelijk warmte ontsnapt. Bij Alle bereidingen met water kunnen de deksels op de pan blijven.

 

Bij elektrisch koken kunt u het best een pan die goed vlak is gebruiken. Dit zorgt voor een optimale warmteoverdracht.

De warmte van een elektrische kookplaat wordt het best aan een pan overgedragen wanneer deze een vlakke onderkant heeft. Hierdoor bespaart u onnodig energieverbruik.

 

Als u elektrisch kookt, gebruik dan zo veel mogelijk een waterkoker om water op te warmen.

Het kost minder energie om water te koken met een waterkoker. Zo hoeft u niet onnodig de elektrische kookplaat te gebruiken. Bij koken op gas is het niet verstandig om water met een waterkoker op te warmen.

 

Schakel de elektrische kookplaat alvast uit als het eten bijna klaar is.

Zet de elektrische kookplaat alvast uit als het eten bijna klaar is. Een elektrische kookplaat blijft nog lang warm nadat u het hebt uitgeschakeld. Hiermee bespaart u onnodig elektra verbruik van de elektrische kookplaat.

 

Gebruik de juiste maat pan.

Als u een eitje bakt in een grote pan, dan zal dat onnodig de pan verwarmen. Bij kleine gerechten is het dus belangrijk dat u de juiste maat pan gebruikt.

 

Zet de afzuigkap tijdig uit.

Een afzuigkap voert niet alleen geurtjes weg maar ook warmte. Door de afzuigkap tijdig uit te schakelen voorkomt u dat de afzuigkap onnodig warmte kost.

 

Het klokje van de magnetron/oven uit uitschakelen.

Heeft een magnetron/oven een klokje, schakel deze dan uit. Doordat het klokje aan staat zal er continu stroom verbruikt worden.

 

Laat de oven na gebruik nog even open

Indien u de oven overdag aan hebt staan kunt u de warmte hiervan gebruiken om het huis op te warmen door de oven een tijdje open te houden. Zo hoeft de verwarming iets minder hard te werken om de temperatuur op peil te houden.

Heeft u nog vragen hierover? Neem dan gerust contact met één van onze klantenadviseurs op. Wij willen u graag van dienst zijn met een 100% onafhankelijke advies.