Hoe werkt overstappen?

In 3 stappen vergelijken en overstappen

Hoe werkt overstappen?

In 3 stappen vergelijken en overstappen

Hoe kan ik overstappen?

Bespaar op je energienota in 3 eenvoudige stappen. Wij van goedkoop-overstappen.nl regelen de overstap van A t/m Z. Goedkoop-overstappen.nl vergelijkt alle aanbieders en al hun aanbiedingen op dat moment. Wij komen dan met een top 5 van de goedkoopste aanbiedingen. Hieronder zie je de stappen die je moet volgen om over te stappen.

Stap 1

Voer je gegevens in. Hiermee kunnen wij het tarief van de netwerkbeheerders berekenen.

 

Stap 2

Ga na welke energieleverancier het best bij jou past

 

Stap 3

Wanneer je een aanbieder hebt gekozen klik je op aanmelden en voer je je gegevens in. Je ontvangt een bevestiging van jouw aanvraag per e-mail.

Bevestiging

Na ontvangst van de bevestiging die u per mail of per brief ontvangt heeft u nog 14 dagen bedenktijd. Zodra de 14 dagen verstreken zijn, vanaf dan zal de energieleverancier alles in werking zetten. U hoeft alleen nog de meterstanden door te geven. Dit doet u via de meterstandenkaart die u thuis zult ontvangen of wordt automatisch van uw slimme meter uitgelezen door uw netbeheerder.

Als u ervoor kiest om over te stappen via goedkoop-overstappen.nl, dan wordt het moment van overstappen bepaald door de resterende contractduur bij uw huidige energieleverancier. Wanneer uw huidige overeenkomst binnen 2-6 maanden afloopt, dan stapt u aan het einde van deze overeenkomst over. Mocht deze overeenkomst langer dan 6 maanden loopt dan zal uw nieuwe energieleverancier contact opnemen met uw huidige energieleverancier om de overstap in werking te zetten.

Opzeg vergoeding?

Wanneer uw huidige energielever/ancier u een opzegvergoeding in rekening brengt, dan vergoedt de nieuwe energieleverancier deze vergoeding, middels een eenmalige korting die u bij uw jaarafrekening zult ontvangen. Dit geldt alleen bij een contract van minimaal 3 jaar. Zie ook tabel hieronder.

Duur afloop contract

 Hoeveel moet je maximaal betalen?
Korter dan 1.5 jaar 50 euro
1.5 – 2 jaar 75 euro
2 tot 2.5 jaar 100 euro
Langer dan 2.5 jaar 125 euro

Let op! Bovenstaand tabel geldt per product.

Heeft u nog vragen hierover? Neem dan gerust contact met één van onze klantenadviseurs op. Wij willen u graag van dienst zijn met een 100% onafhankelijke advies.