Foutieve jaarrekening

Wat moet ik nu doen? 

Foutieve jaarrekening

Wat moet ik nu doen?

Je hebt een foutieve jaarrekening ontvangen, wat nu? Heb je de berekening 2 x gedaan? Zo ja, volg dan de stappen die wij hieronder voor je beschrijven

Stap 1

Het eerste wat je doet, nadat je hebt geconstateerd dat de berekening niet klopt, is contact opnemen met je huidige energieleverancier. Het kan zijn dat je huidige energieleverancier een foutieve berekening heeft gemaakt. Mocht dat het geval zijn, dan zal de energieleverancier, na controle, een nieuwe jaarafrekening toezenden. Het kan ook zo zijn dat je jouw meterstanden niet correct of in het geheel niet hebt opgestuurd. Bij het niet opsturen van de meterstanden zal je energieleverancier moeten schatten wat jouw verbruik is geweest. Mocht je samen met je energieleverancier geen oplossing vinden, volg dan stap 2.

Stap 2

Kun je er samen niet uit komen dan heb je het recht een formeel bezwaarschrift in te dienen bij je huidige energieleverancier. In de voorwaarden van je contract staat beschreven hoe en binnen welke termijn je een bezwaarschrift kan dienen. Je bezwaarschift dien je te allen tijde aangetekend te versturen. Dit is om aan te tonen dat je daadwerkelijk een bezwaarschrift hebt ingediend. In je bezwaarschrift kun je een termijn geven aan je huidige energieleverancier waarbinnen deze moet reageren. Is deze termijn overschreden en heb je nog niks van je energieleverancier vernomen, neem dan telefonisch contact op met je leverancier om te achterhalen wat hiervan de reden is. Mocht er een beslissing genomen worden die niet naar tevredenheid is, volg dan stap 3.

Stap 3

Je bent niet tevreden met de beslissing die je huidige energieleverancier genomen heeft? Dan kun je je tot de Geschillencommissie wenden. Deze zal een oordeel vellen over het bezwaar dat je hebt ingediend. De meeste energieaanbieders zijn lid van de geschillencommissie Energie en Water. De Geschillencommissie verricht de werkzaamheden niet gratis. Er wordt klachtengeld in rekening gebracht. Wil je weten hoeveel je moet betalen aan de Geschillen Commissie, lees hierover verder op de website van de Geschillencommissie.

Overstappen

Ben je gewoon niet tevreden bij je huidige energie aanbieder, dan kan je er altijd nog voor kiezen om over te stappen naar een andere aanbieder. Lees dan eerst de beoordeling van bezoekers bij de verschillende energieleveranciers. Vergeet natuurlijk niet om vervolgens een vergelijking te maken via onze tool. Klik hier om direct een gratis en onafhankelijke vergelijking te maken.

Door je gegevens in te vullen gaat onze tool voor jou aan het werk. De tool zal jou automatisch tonen welke energieleverancier het beste past bij jou woonsituatie.