Hoogte opzegvergoeding.

Hoe hoog is de opzegvergoeding (boete) binnen de energiebranche?

Hoogte opzegvergoeding.

Hoe hoog is de opzegvergoeding (boete) binnen de energiebranche?

De hoogte van de opzegvergoeding zal nooit hoger zijn dan €125,- per product. Dit betreft een particulier contract. ACM heeft de opzegboetes namelijk gemaximaliseerd.

 

Wat houdt dit precies in?

ACM heeft ervoor gezorgd dat de opzegvergoeding (boete) die energieleveranciers kunnen opleggen niet hoger mag zijn dan € 125,- per product. Mocht je gas en elektriciteit (2 producten) hebben, dan kan de energieleverancier dus maximaal € 250,- boete opleggen.

Hoe werkt de opbouw van de opzegvergoeding (boete)?

Als consument kun je ervoor kiezen om op ieder moment het contract op te zeggen. Hiervoor geldt natuurlijk wel een 30-dagen opzegtermijn en daarnaast kan je huidige energieleverancier je een opzegvergoeding opleggen. De opzegvergoeding is gemaximaliseerd, hierdoor is er op dit moment heel veel beweging binnen de energiebranche. Veel energieleveranciers vergoeden de opzegvergoeding bij een overstap. Houdt er rekening mee dat niet alle energieleveranciers de opzegvergoeding vergoeden. Bekijk hiervoor altijd de voorwaarden van je nieuwe energieleverancier.

Let op!! dit betreft particuliere overeenkomsten

Resterende looptijd Maximale opzegvergoeding per product
1.5 jaar € 50,-  stroom   –  € 50,- gas
1.5 – 2 jaar € 7,-  stroom –  € 75,- gas
2 – 2.5 jaar € 100,-  stroom –  € 100,-  gas
meer dan 2.5 jaar € 125,-  stroom –  € 125,- gas

Wanneer krijg je wel een opzegvergoeding opgelegd?

Heb je al een contract getekend of loopt er op dit moment een contract bij je huidige energieleverancier? Wij raden je aan om eerst te kijken tot wanneer je contract loopt. Hierboven kun je zien welke opzegvergoeding aan welke looptermijn verbonden is.

Wanneer krijg je geen opzegvergoeding opgelegd?

Heb je al jaren geen contact gehad met je huidige energieleverancier dan heb je een contract voor onbepaalde tijd. Dit houdt in dat je klant bent bij je energieleverancier met een opzegtermijn van 30 dagen. Dit is de ideale tijd om een overstap te maken via goedkoop-overstappen.nl! Je krijgt namelijk geen boete opgelegd en je zit variabel bij je huidige energieleverancier. Variabele tarieven zijn de hoogste tarieven die je energieleverancier hanteert.

Door je gegevens in te vullen gaat onze tool voor jou aan het werk. De tool zal jou automatisch tonen welke energieleverancier het beste past bij jou woonsituatie.