blog

Lees hier onze blogs

blog

Lees hier onze blogs

De energietarieven zullen de komende periodes gaan stijgen! Dit zal ervoor zorgen dat wij als consumenten aan het einde van de streep minder overhouden dan voorheen. Wat kunnen wij als consumenten hieraan doen? De laatste jaren zien wij dat energiebedrijven veel geld investeren in nieuwe klanten, dit door middel van welkomstgeschenken. Je ziet tegenwoordig de leukste welkomstgeschenken voorbij komen, zoals €175,- cashback. U als klant kan hier alleen van profiteren als u zich als nieuwe klant inschrijft. Dit houdt in dat bestaande klanten van het bedrijf niet kunnen profiteren van de welkomstgeschenken. Als bestaande klant ontvangt u alleen iets scherpere tarieven. Voor de gemiddelde huishouden is dit een druppel op een gloeiplaat en is dit over het algemeen een besparing van gemiddeld €100,-. Als nieuwe klant bespaard u minimaal €250,-. Dit is een behoorlijke verschil en heeft met name te maken met het feit, dat een nieuwe klant een welkomstgeschenk ontvangt. U als bestaande klant kan hier ook gebruik van maken. Door ervoor te kiezen om over te stappen en te profiteren van een welkomstgeschenk, die een andere energieleverancier aanbied. Door dit jaarlijks te doen zorgt u ervoor dat u elk jaar een flink bedrag bespaart. Zodra het contract afloopt neemt u contact op met een nieuwe energieleverancier om te vragen wat de nieuwe energieleverancier aanbied.

Energieleveranciers

Wij van goedkoop-overstappen.nl hebben ervoor gezorgd dat de tarieven en welkomstgeschenken in een duidelijk overzicht verwerkt zijn, zodat u in één oogopslag kan zien welke energieleverancier voor u de meest aantrekkelijke aanbieding heeft. Hiermee profiteert u jaarlijks maximaal van de scherpste tarieven en welkomstgeschenken op het gebied van gas/stroom.

We krijgen vaak de vraag of overstappen kosteloos is, dit is niet bij alle energievergelijkingssites het geval. Een voordeel van goedkoop-overstappen.nl is dat overstappen kosteloos is. De vraag die zich dan meteen erbij toevoegt is: waar verdienen jullie dan geld aan? Wij van goedkoop-overstappen.nl ontvangen €40,- per afgesloten contract, dit ontvangen wij van de energieleverancier. Voor u als klant betekent dit dat u kosteloos kan overstappen. Wij hebben hier bewust voor gekozen, hierdoor kunnen wij de goedkoopste energietarieven aanbieden en kunt u als klant van goedkoop-overstappen.nl gebruik maken van de meest optimale tarieven, de aantrekkelijkste aanbieding en besparingen op jaarbasis.

De vraag die wij ook veel krijgen is het volgende: Wat veranderd er bij het overstappen?
Het volgende zal er veranderen: Op uw bankafschriften zult u alleen de naam van een andere energieleverancier zien. Uw huidige energieleverancier zal er op de afgesproken datum mee stoppen. Daarnaast zal er op de brieven die u ontvangt een andere logo en naam komen te staan. Voor de rest zal het lampje in de woonkamer op dezelfde wijze blijven branden en blijft alles exact hetzelfde.

De goedkoop-overstappen.nl weetjes

Een goedkoop-overstappen.nl weetje is dat energieleveranciers het meeste geld verdienen aan klanten die een variabel (maandelijks opzegbaar) contract hebben. Op het moment dat u bij een energieleverancier een variabel contract bezit betaald u de hoogste tarief, die uw energieleverancier kan hanteren. Stel dat u ervoor kiest om uw huidige energieleverancier op te bellen met de vraag wat zij kunnen aanbieden? Dan zal het antwoord zijn ik kan een scherpere tarief aanbieden dan wat u op dit moment heeft, hiermee bent u alsnog duurder uit dan wanneer u zou overstappen naar een andere energieleverancier. Uw huidige energieleverancier kan u namelijk wel goedkopere tarieven aanbieden, maar geen welkomstgeschenk. Welkomstgeschenken bestaan meestal uit een korting op de eindafrekening. Dit zorgt er in de meeste gevallen voor dat de klant die overstapt aan het einde van de rit goedkoper uitkomt dan een klant die scherpere tarieven ontving via zijn huidige energieleverancier. Kortom kijk altijd bij het vergelijken naar het totaal plaatje!!

Een ander goedkoop-overstappen.nl weetje is dat energieleveranciers verschillende bedragen hanteren voor vastrecht (wordt ook wel de vaste leveringskosten genoemd). Wij zien dat er een behoorlijke verschil kan zijn in vastrecht, dit wordt door iedere energieleverancier in rekening gebracht. Dit zijn de administratieve kosten die de energieleverancier in rekening brengt. Wij zien een groot verschil tussen de kosten van vastrecht die energieleveranciers hanteren. Dit kan variëren van €1,- per jaar tot €180,- per jaar. Als u overstapt moet u hier dus goed op letten, tenzij u overstapt via goedkoop-overstappen.nl, dan krijgt u namelijk een overzicht van de totale kosten per jaar.

De laatste goedkoop-overstappen.nl weetje is dat energieleveranciers in de meeste gevallen zelf uw opzegvergoeding (boeten) betalen. Zoals eerder aangegeven zien wij dat bedrijven zich focussen op nieuwe klanten. Zo proberen zij op alle manieren klanten te verleiden om over te stappen. Eén van de manieren is om klanten binnen het contractperiode over te halen om over te stappen. Op het moment dat de klant ervoor kiest om binnen zijn huidige contract periode het contract te ontbinden, dan zal de huidige energieleverancier een opzegvergoeding ( boeten) in rekening brengen. Het merendeel van de energieleveranciers vergoeden deze boeten tot een bepaalde hoogte. Dus houdt goed in de gaten welke energieleverancier de opzegvergoeding vergoedt en tot welke bedrag ze dit vergoeden.

Vergelijk in 5 min wat voor u het goedkoopst is via www.goedkoop-overstappen.nl.

Nederland wordt wakker

Nederland wordt wakker!! Energieleveranciers profiteren al jaren lang van slapende klanten. Slapende klanten zijn klanten, die betalen wat er gevraagd wordt zonder om te kijken hierna. Doordat er te weinig klanten overstappen of contracten vastleggen betalen wij als consumenten de hoofdprijs. Hierdoor maken energieleveranciers enorm veel winst.

Hoe vaak is er bij u aan de deur geklopt? Hoe vaak wordt u gebeld? Heeft u uzelf weleens de vraag gesteld waarom dit is? Dit is omdat er een behoorlijke ‘strijd‘ tussen energieleveranciers is om nieuwe klanten binnen te halen. Doordat energieleveranciers de strijd met elkaar aangaan kunnen wij als klanten hier gretig gebruik van maken. Door één simpele overstap zorgt u er in ieder geval voor dat u profiteert van de concurrentiestrijd en daarmee bespaar je honderden euro’s.

4,5 miljoen huishoudens van de 7 miljoen huishoudens stapt nooit over!! Dit houdt in dat 4,5 miljoen huishoudens het volle bedrag iedere jaar betalen. Energieleveranciers schakelen niet voor niets zo veel wervers in, dit betalen ze met het geld dat ze verdienen aan de slapende klanten.

Maak gebruik van het persoonlijke aanbod die goedkoop-overstappen.nl aanbiedt. Door een aantal gegevens zoals je postcode huisnummer en verbruik aan ons door te geven, kunnen wij u een persoonlijke aanbod op maat leveren. Het aanbod die wij leveren bespaart u gemiddeld honderden euro’s. Wij hopen hiermee dat u volgend jaar nogmaals gebruik zou willen maken van ons aanbod op maat.

Is energie vergelijken en overstappen nieuw voor u?

Dan is het behoorlijk spannend om over te stappen. Misschien weet u niet wat er allemaal bij komt kijken of bent u bang voor extra kosten die nergens vermeldt staan. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is een onafhankelijke toezichthouder die zich sterk maakt voor consumenten en bedrijven. ACM houdt toezicht op de mededinging, een aantal specifieke sectoren en het consumentenrecht.

ACM heeft in hun energiemonitor2017 onderzoek gedaan naar de energiemarkt in Nederland. In dit onderzoek hebben ze ook gekeken naar de tevredenheid bij het overstappen. Uit dit onderzoek is het volgende gebleken:
• 17% van de huishoudens zijn zeer tevreden met hun overstap
• 69% van de huishoudens is tevreden met de overstap
• 11% van de huishoudens is noch ontevreden als tevreden.
• 3% van de huishoudens is ontevreden.

Goedkoop-overstappen.nl is de onafhankelijke energievergelijker

Wij van goedkoop-overstappen.nl hebben onze website zo ingericht, dat het kinderlijk eenvoudig is om via onze website een vergelijking en overstap te maken. U kunt daarnaast altijd terecht voor advies, vragen of hulp bij uw overstap. Bij Goedkoop-overstappen.nl maakt het niet uit welke energieleverancier u kiest. Wij kijken naar de energieleverancier die voor u het voordeligst is.

Bij ons kunt u terecht voor al uw energievragen. We streven ernaar om onze energievergelijker zo volledig mogelijk te maken. Mocht u vragen hebben met betrekking tot het overstappen of m.b.t informatie over energieleveranciers neemt gerust contact met ons op.

Heeft u nog vragen hierover? Neem dan gerust contact met één van onze klantenadviseurs op. Wij willen u graag van dienst zijn met een 100% onafhankelijke advies.