Na het overstappen.

Wat gebeurd er als ik ben overgestapt?

Na het overstappen.

Wat gebeurd er als ik ben overgestapt?

 

 

 

Na het overstappen

Een vraag die veel voorkomt onder consumenten is: wat gebeurt er als ik ben overgestapt? De stappen hieronder beschrijven precies wat er gebeurt nadat je bent overgestapt.

 

  • Je zult een bevestiging per mail ontvangen waarin alle voorwaarden en afspraken staan inclusief de bijbehorende energietarieven en kortingen. In de voorwaarden wordt ook uitgelegd hoe je de aanvraag kunt wijzigen of annuleren.
  • De nieuwe energieleverancier zal per brief een welkomstbevestiging sturen. Vanaf dit moment heb je 14 dagen bedenktijd om je contract kosteloos te annuleren. In de welkomstbrief staat ook genoteerd wie je kunt benaderen bij vragen over je nieuwe energieleverancier.
  • Op het moment dat je niets wilt wijzigen of annuleren dan zal je nieuwe energieleverancier de procedure in gang zetten. Jij als consument zal alleen nog maar de meterstanden hoeven door te geven aan je nieuwe energieleverancier. Je nieuwe energieleverancier zal contact opnemen met je huidige energieleverancier om het contract te ontbinden. Zodra dit is doorgegeven ontvang je van je oude energieleverancier een eindnota

 

 

 

Bij een overstap heb je 2 taken als consument, de rest gaat vanzelf.

  1. Het overstapformulier invullen
  2. Meterstanden doorgeven

 

 

Toch nog vragen?

Heb je nog vragen hierover? Neem dan gerust contact op met één van onze klantenadviseurs. Wij willen je graag van dienst zijn met 100% onafhankelijk advies.

Door je gegevens in te vullen gaat onze tool voor jou aan het werk. De tool zal jou automatisch tonen welke energieleverancier het beste past bij jou woonsituatie.