Over ons

Leer ons beter kennen

Over ons

Leer ons beter kennen

Achtergrond

Wij van goedkoop-overstappen.nl zijn twee studenten, die tijdens onze studie periode voornamelijk in de sales van energieproducten hebben gewerkt. Hier merkten wij continu, dat het merendeel van de consumenten niet omkijkt naar vaste lasten. Je kunt denken aan energie, internet, telefoon etc. Deze groep betaalt veel meer, dan de klant die jaarlijks overstapt. In de sales worden dit ook wel “slapende klanten” genoemd, omdat de bedrijven hier slapend rijk van worden.

Hierdoor is er bij ons een lampje gaan branden en besloten we een vergelijking te maken van klanten die jaarlijks overstappen en de slapende klant in onze directe kring. Zo kwamen we er al gauw achter dat de consument die jaarlijks overstapt gemiddeld € 250,- bespaart ten opzichte van de klant die niet overstapt. Over 3 jaar was dit verschil inmiddels uitgegroeid naar gemiddeld € 776,-. Voor ons studenten was dit een enorm bedrag en we vonden het verschil eigenlijk te gek voor woorden. Met name omdat wij verwachten dat je als trouwe klant beloont wordt voor je loyaliteit, dit was dus duidelijk niet het geval. Dit deed ons inzien dat het juist heel slim is om jaarlijks over te stappen. We zijn samen tot het idee gekomen om het overstappen zo slim en gemakkelijk mogelijk te maken voor jou als consument. De gemakkelijkste en tevens goedkoopste manier was om een website op te zetten waar wij de consument het “lastigste gedeelte”, namelijk het vergelijken van de aanbiedingen van verschillende energieleveranciers, uit handen te nemen.

 

Wat stimuleert ons om consumenten te adviseren om over te stappen?

Veel klanten hebben loyaliteit hoog staan wat naar ons idee ook niet meer dan logisch is. Iets wat je als energieleverancier juist zou moeten belonen. In de praktijk hebben wij dit niet zo ervaren. Zo blijkt uit ons eigen onderzoek en de jaarlijks gepubliceerde cijfers van ACM. Hier zie je duidelijk in terug dat de loyaliteit van een klant totaal niet wordt beloond. De energieleverancier verdient behoorlijke veel aan loyale klanten, om vervolgens nieuwe klanten een zeer aantrekkelijke aanbieding te doen waardoor ze goedkoper uit zijn dan de loyale klant. Dit stoorde ons behoorlijk waardoor we goedkoop-overstappen.nl in het leven hebben geroepen, om ook de loyale klanten naast de jaarlijkse overstappers te belonen en optimaal te laten profiteren van de aanbiedingen van de energieleveranciers.

Waarom overstappen

Goedkoop-overstappen.nl is opgericht omdat er naar ons idee nog teveel slapende klanten zijn. Slapende klanten die als trouwe klant vele malen meer betalen, dan klanten die jaarlijks overstappen. Dit vinden wij niet eerlijk. Mede hierdoor proberen wij iedereen en met name de slapende klanten te stimuleren om ieder jaar over te stappen. Iets waar de autoriteit consumenten en markt (ACM) het met ons eens is. Zij raden het dan ook iedereen aan om jaarlijks over te stappen.

Gemakkelijk overstappen

Goedkoop-overstappen.nl heeft het overstappen zo snel en gemakkelijk mogelijk gemaakt. Aan de hand van jouw gegevens krijg je een overzicht van de scherpste aanbiedingen, waar je het meeste op bespaart. Je bent binnen 5 minuten over gestapt. Uitleg over het overstappen kun je  vinden op ‘in 3 stappen

Gegarandeerd de laagste prijs

Wij verdienen ons geld voornamelijk met de website en de minimale bonus die de energieleveranciers betalen. Hierdoor kunnen wij garanderen dat wij je met 100% zekerheid de laagste prijs kunnen bieden. Daarnaast zorgen we ervoor dat onze website up to date is met informatie en antwoorden op vragen die je hebt. Dit alles zorgt ervoor dat je in 3 simpele stappen kunt profiteren van de scherpste aanbiedingen. Zijn je vragen nog niet beantwoord neem dan contact met ons op. Wij zijn iedere dag bereikbaar en kunnen je informeren en vrijblijvend een aanbod op maat verstrekken.

 

Heeft u nog vragen hierover? Neem dan gerust contact met één van onze klantenadviseurs op. Wij willen u graag van dienst zijn met een 100% onafhankelijke advies.