Waarom overstappen?

Overstappen van energieleverancier brengt meerdere voordelen met zich mee

Waarom overstappen?

Overstappen van energieleverancier brengt meerdere voordelen met zich mee

Waarom overstappen?

De prijzen van energieleveranciers wijzigen maandelijks. Daarom loont het ook om de energieleveranciers met elkaar te vergelijken, dit kan jaarlijks een flinke besparing opleveren. Dit wordt ook gesteund door de cijfers die door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) gepubliceerd worden. Hierin is terug te zien dat er sinds 2013 elk jaar steeds meer klanten een vergelijking maken tussen energieleveranciers en overstappen. De reden dat zij overstappen is simpelweg omdat het bij een andere energieleverancier goedkoper wordt aangeboden. Wij gaan je uitleggen waarom overstappen loont en waarom je via goedkoop-overstappen.nl zou moeten overstappen! 

Waarom overstappen

Hieronder 10 punten waarom jij als consument het best via ons kunt overstappen

 • Het variabele tarief is het duurste tarief van jouw energieleverancier
 • Energieleveranciers richten zich voornamelijk op nieuwe klanten
 • Voor de energieleverancier draait het allemaal om jouw centen
 • Het lampje in je woonkamer blijft op dezelfde manier branden
 • Wij informeren je tijdig over de afloop van jouw contract als deze via ons is afgesloten
 • Eenvoudig aan de hand van jouw verbruik overstappen. Je merkt niets van de overstap
 • De overstap wordt geheel door ons geregeld
 • Wij maken voor jou inzichtelijk welke acties er wanneer geldig zijn
 • Goedkoper dan een 3-jarig contract

  Energieleveranciers vergelijken

  Iedere leverancier hanteert zijn eigen tarieven. Dit betekent dat er altijd verschillen zijn tussen de verschillende aanbiedingen. Wat een meerderheid van de consumenten niet weet, is dat de energieleverancier voor variabele contracten altijd het hoogste tarief in rekening brengt. De energie die je tijdens of na je contractperiode geleverd krijgt is hetzelfde. Maar toch is de energie die wordt geleverd na je contractperiode duurder. Je begrijpt natuurlijk dat de leveranciers hier veel mee verdienen en het dus graag zien wanneer een consument lang na afloop van het contract nog klant is. Als je jouw leverancier telefonisch benadert dan zal de energieleverancier de tarieven aanpassen op basis van het contract dat jij als consument kiest.

  Wat wij tegenwoordig zien, is dat energieleveranciers nieuwe campagnes voeren, waarin de consument meer korting krijgt als hij een contract verlengt voor een langere periode. Bij deze aanbiedingen is het heel belangrijk om te kijken wat de totale kosten zijn over de duur van het gehele contract. Energieleveranciers bieden in de meeste gevallen namelijk alleen kortingen aan die gelden op het kale elektriciteitstarief. Elektriciteit is het goedkoopst in Nederland, dus jouw besparingen wegen in de meeste gevallen niet op tegen de welkomstgeschenken die je ontvangt bij het overstappen naar een andere energieleverancier.

  Waarom zou je via goedkoop-overstappen.nl overstappen?

  Goedkoop-overstappen.nl biedt op dit moment de goedkoopste tarieven aan. De reden dat wij zo goedkoop kunnen zijn is simpelweg, omdat wij geen extra kosten berekenen voor het vergelijken of overstappen van energieleverancier. Daarnaast zijn onze bonussen in verhouding met andere energie aanbieders minimaal. Hierdoor profiteer jij als consument van de goedkoopste tarieven en daarnaast ontvang je van onze energieleveranciers behoorlijke welkomstgeschenken.

  Waarom jaarlijks overstappen via goedkoop-overstappen.nl?

  Niemand kan ons zekerheid bieden dat de prijzen van gas en elektriciteit zullen dalen of stijgen. Het is koffiedik kijken wanneer het de prijzen van gas en elektriciteit betreft. Echter blijkt uit de praktijk dat een consument, die driemaal een één jarig contract tekent  goedkoper uitkomt dan een consument die een driejarig contract aan gaat. Dit heeft voornamelijk te maken met welkomstgeschenken die energieleveranciers bieden. Klik hier om direct een gratis en onafhankelijke vergelijking te maken!

   

  Door je gegevens in te vullen gaat onze tool voor jou aan het werk. De tool zal jou automatisch tonen welke energieleverancier het beste past bij jou woonsituatie.