Besparing op het energieverbruik van uw vaatwasser

Lees hier de tips & Tricks

Besparing op het energieverbruik van uw vaatwasser

Lees hier de tips & Tricks

Let bij het aanschaffen van de vaatwasser goed op het energielabel

De vaatwasser behoort tot een van de grootverbruikers binnen een huishouden. Er zitten behoorlijk grote verschillen tussen de energielabels bij vaatwassers. Een vaatwasser kan qua prijs veel duurder zijn dan een andere vaatwasser, echter kan het met de tijd geld besparen op het energieverbruik.

 

Gebruik de vaatwasser als het apparaat ook echt vol is

Door het apparaat alleen te gebruiken wanneer hij echt vol zit bespaar je enorm veel energie. Hierdoor heb je als consument veel voordeel aangezien het apparaat een grootverbruiker is.

 

Zet de temperatuur van de vaatwasser niet onnodig hoog

Door de temperatuur hoog te zetten maakt de vaatwasser de producten heel schoon, alleen is het soms niet nodig. Bekijk hoe vies de producten eruit zien, en was op basis daarvan. Soms is het onnodig om het apparaat op een hoge temperatuur te zetten.

 

Mocht je gebruik maken van hoog en laag (piek en dal) tarieven

Door de kleding te drogen tijdens tijden dat uw laag tarief gehanteerd wordt, bespaard u enkele tientallen euro’s. Probeer apparaten dan ook alleen in de avonden en weekenden.

 

Lampjes na de was nog aan?

Zodra je klaar bent met het gebruiken van het apparaat, zorg er dan voor dat het apparaat geheel uit staat. Doordat apparaten geheel uit staat bespaar je automatisch energieverbruik.

Heeft u nog vragen hierover? Neem dan gerust contact met één van onze klantenadviseurs op. Wij willen u graag van dienst zijn met een 100% onafhankelijke advies.