Besparing op elektrische apparaten

Lees hier de tips & Tricks

Besparing op elektrische apparaten

Lees hier de tips & Tricks

Let bij een elektrische apparatuur goed op het energielabel

Let bij het kopen van elektrische apparatuur op het energielabel. Bij soortgelijke apparatuur kan dit soms verschillen.

 

Laat elektrische apparaten niet op stand-by staan

Veel elektrische apparaten hebben tegenwoordig een stand-byfunctie. Bij een stand-byfunctie gebruikt het apparaat nog steeds stroom. Haal de stekker uit het stopcontact zodat je een lagere energierekening hebt.

 

Gebruik stekkerdozen voor een groep
Door een stekkerdoos te gebruiken kunt u een bepaalde groep in een keer uitschakelen. Een voorbeeld van een groep kan zijn: magnetron waterkoker en tosti-apparaat. Door ze aan te sluiten op een stekkerdoos kunt u ze in een keer uitzetten en voorkomt u sluipverbruik.

Een thermoskan om koffie warm te houden in plaats van een warmhoudplaat
Koffie wordt meestal warm gehouden door een warmhoudplaatje wat onderdeel is van het koffiezetapparaat. U kunt de koffie beter overgieten in een thermoskan zodat u het apparaat kunt uitzetten. Dit zorgt ervoor dat u minder elektriciteit verbruikt.

Kook niet te veel water dan nodig is

Kook niet meer water dan nodig is. Voor een kopje thee kookt u ook maar een kopje thee en niet een halve liter water. Dit bespaart u veel elektriciteit.

 

Screensaver op de computer

We kennen ze allemaal de bewegende screensaver op uw computer. Deze verbruiken veel meer energie dan wanneer u de screensaver uitschakelt. Zet je computer uit en gebruik geen screensaver. Dit zijn de kleine dingen die het verschil maken op uw energierekening.

 

Downloaden

Als u bezig bent met iets downloaden of uploaden en de computer moet aanblijven zet dan wel u monitor uit. Dit bespaart u elektriciteit.

 

Oplaadbare apparaten

Oplaadbare apparaten die opgeladen zijn kunt u het beste meteen uit het oplaadpunt halen en de stekker eruit trekken. Dit levert u een dubbele energiebesparing op.

 

Oplader uit het stopcontact wanneer u deze niet gebruikt

Opladers die niet gebruikt worden kunt u het beste meteen uit het stopcontact halen. Door de oplader uit het stopcontact te halen weet u zeker dat deze geen energie meer verbruikt. Denk aan de oplader van uw telefoon of laptop.

 

Gebruik apparaten die warm worden zo min mogelijk

Sommige elektrische apparaten worden erg warm als u ze gebruikt. Dit is een teken dat de energie erg inefficiënt wordt gebruikt. Gebruik deze apparaten zo min mogelijk

 

Lange tijd niet thuis/ op vakantie

Zorg ervoor dat als u weg gaat voor een langere periode dan een paar dagen, dat u elektrische
apparaten uitzet. Niet op stand-by maar de stekker uit het stopcontact. Dit zorgt ervoor dat u energiebesparing hebt.

Heeft u nog vragen hierover? Neem dan gerust contact met één van onze klantenadviseurs op. Wij willen u graag van dienst zijn met een 100% onafhankelijke advies.