Besparing op het energieverbruik van uw wasmachine

Lees hier de tips & Tricks

Besparing op het energieverbruik van uw wasmachine

Lees hier de tips & Tricks

Let bij het aanschaffen van een wasmachine altijd op het energieverbruik van uw wasmachine

Bij wasmachines kan het flink oplopen in het verbruik van de wasmachine. Let daarom altijd op het energielabel van de wasmachine is. Een duurdere wasmachine kan qua kostenverbruik goedkoper uitkomen dan een goedkopere wasmachine.

 

Was op een lagere temperatuur

Vaak is het niet nodig om op een hoge temperatuur te wassen. De was die je normaliter op 40 ⁰C wast kan ook op 30 ⁰C. Het resultaat van de was zal exact het zelfde zijn. Je zult echter merken dat je een energiebesparing hebt.

 

Gebruik de Eco-stand als de was heel erg vies is

Veel wasmachines zijn voorzien van eco-stand of spaarstand. Als de wasmachine op eco-stand/spaarstand staat duurt de was iets langer, hierdoor zal je wel energie besparen.

 

Kies voor Hotfill-wasmachine

De Hotfill-wasmachine staat gekoppeld aan de warmwaterkraan. Hierdoor hoeft de wasmachine de warmte niet zelf de produceren. Als het apparaat zelf water verwarmd kost dat meer energie.

 

Mocht je gebruik maken van piek en dal tarieven

Door de kleding te wassen tijdens de dal tarieven zal je een lagere tarief hanteren, hierdoor bespaar je energieverbruik.

 

Lampjes na de was nog aan?

Zodra je klaar bent met het wassen van uw kleding zorg er dan voor dat het apparaat geheel uit staat. Doordat de het apparaat uitstaat bespaar je automatisch energieverbruik.

 

Probeer de wasmachinetrommel zo veel mogelijk te vullen

Door de trommel zo veel mogelijk te vullen, hoef je minder was te draaien. Hierdoor bespaar je energieverbruik. Door minder energie te verbruiken bespaar je aan het einde van je jaarafrekening.

 

Combineer zo veel mogelijk kleding door elkaar heen

Tegenwoordig bestaan er heel veel artikelen om kleur tegen te gaan tijdens het wassen. Denk
daarbij aan kleurdoekjes. Door de kleding zo veel mogelijk door elkaar te wassen. Bespaar je een halve trommel met kleding.

Heeft u nog vragen hierover? Neem dan gerust contact met één van onze klantenadviseurs op. Wij willen u graag van dienst zijn met een 100% onafhankelijke advies.