Besparing op het energieverbruik van uw verwarming

Lees hier de tips & Tricks

Besparing op het energieverbruik van uw verwarming

Lees hier de tips & Tricks

Verwarming in ruimtes die niet gebruikt worden

Zet uw verwarming uit in ruimtes die u niet gebruikt. Dit levert u een gasbesparing op. Let er wel op dat de radiator niet bevriest.

 

Houd kamerdeuren dicht

Als u thuis zit en u heeft de verwarming aan vergeet dan niet de deuren en ramen te sluiten. Als er een raam of een deur openstaat ontsnapt er veel warme lucht. Voorkom dit en zorg ervoor dat u een lager gasverbruik heeft.

 

Lagere huistempratuur, zet de verwarming iets lager

Als u de verwarming een graadje lager zet levert dit u een voordeel op van 6% tot 8% op uw verwarmingskosten.

 

Draag iets om uw voeten

De vloer is vaak koud. Dit komt omdat warme lucht stijgt en koude lucht daalt. Door lekkere warme pantoffels te dragen heeft u daar geen last van. Dit bespaart wederom energieverbruik omdat de verwarming een graadje lager gezet kan worden.

 

Dekens op de bank
Door op de bank te liggen met een deken kan de verwarming een graadje lager wat een gasbesparing oplevert.


Zet de verwarming ‘s nachts uit, of heel laag

Als u onder een warme deken ligt, is het niet nodig om de verwarming in huis aan te hebben. Zet de verwarming ‘s nachts uit of op een lage stand. Als het buiten vriest, kunt u de verwarming wel op een lage stand aanhouden om bevriezing te voorkomen.

 

Zet verwarming op de nachtstand

U kunt de nachtstand van uw verwarming een uur voordat u gaat slapen aanzetten. Hierdoor krijgt een lager gasverbruik.

 

Zet uw verwarming uit

Als u niet thuis bent hoeft de verwarming niet aan te staan.

 

HR-ketel

Kies voor een HR- ketel (hoogrendementsketel). Een HR-ketel condenseert het vocht uit de verbrandingsgassen en gebruikt de warmte die daarbij vrijkomt om het CV-water te verwarmen.

 

CV-pomp zo laag mogelijk

Het is onnodig om u cv-pomp op de hoogste stand te laten staan, hiermee verspeelt u meer energie dan nodig is. Als u hem wat lager zet heeft dit geen enkele invloed op de warmte in huis. Hierdoor spaart u veel geld op uw energierekening.

 

Een ketel kopen

Waar moet u opletten als u een ketel gaat kopen? Ketels zijn er in veel soorten en maten. Er zit ook een verschil in energieverbruik. Kies een ketel die geschikt is voor uw woning en niet meer vermogen nodig heeft om uw woning warm te houden. Een te grote ketel zorgt voor een onnodig hoge energierekening.

 

CV ketel met een waakvlam

Sommige van ons hebben een nog wat oudere cv ketel met waakvlam. Zorg ervoor dat de waakvlam wordt gedoofd in de warmere maanden of op het moment dat u niet thuis bent.

 

Gaskachel

Heerlijk zo’n gaskachel, zorg er echter wel voor dat hij goed wordt onderhouden en geventileerd. U kunt veel gas besparen als u hem regelmatig een onderhoudbeurt geeft.

 

Openhaard

Een openhaard is super gezellig, maar het heeft wel een groot nadeel. Er gaat veel warmte lucht ver
loren door de luchtafvoer. Als hem niet gebruikt kunt u de luchtafvoer het beste dicht houden.

 

Elektrische kachels

Elektrische kachels verbruiken veel meer energie dan een verwarming. Gebruik daarom zo min mogelijk een elektrische kachel.

Heeft u nog vragen hierover? Neem dan gerust contact met één van onze klantenadviseurs op. Wij willen u graag van dienst zijn met een 100% onafhankelijke advies.