Autoverzekering vergelijken

Je wilt besparen op de vaste lasten voor het gebruik van de auto. De enige manier om te besparen op je verzekering is door kritisch te kijken of je niet beter kunt overstappen naar een andere autoverzekering. Door autoverzekeringen te vergelijken en de beste deal te kiezen, kun je tot zo’n € 200 per jaar besparen.

Bij het selecteren van een nieuwe autoverzekering is het belangrijk om na te gaan welke dekking je wilt voor je auto. Het bepalen van je dekking heeft voornamelijk te maken met de dagwaarde die je auto momenteel nog heeft. Hieronder staan alle dekkingen die mogelijk zijn bij een autoverzekering.

Autoverzekering dekkingen:

  • WA ( wettelijk aansprakelijk)
  • WA+ ( beperkt casco)
  • All Risk (volledig Casco) ( All Risk)

Wettelijke aansprakelijkheid

Iedere persoon in Nederland die een auto bezit is verplicht om een autoverzekering te hebben die minimaal een dekking voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) heeft. Deze verplichte basisdekking kost het minste, maar vergoedt dan ook alleen maar de schade die je aan anderen toebrengt bij een ongeval.

WA + beperkt casco

Als je auto nog niet zo oud is, dan is het vaak gunstig om een uitgebreidere dekking te nemen die schade aan je eigen auto vergoedt door bijvoorbeeld ruitschade en diefstal, waardoor deze dekking vaak aantrekkelijk kan zijn.

WA + volledig casco (All Risk)

Met deze dekking ben je naast alle bovengenoemde dekkingen ook nog eens gedekt voor schade aan je eigen auto als je zelf schuld hebt bij een ongeval. Daarnaast wordt schade aan je auto door bijvoorbeeld vandalisme ook vergoedt. Deze dekking is het duurst, maar geeft dan ook de meeste zekerheid.

autoverzekering

De juiste dekking

Kies voor een dekking die naadloos aansluit bij jouw auto. Kies bij een auto jonger dan 4 jaar voor een allrisk verzekering en dekking. Voor 4 tot 8-jaar oude auto’s is juist een beperkt casco-verzekering aan te raden. En voor auto’s ouder dan 8 jaar is een WA-verzekering de beste keuze. Zo betaal je nooit te veel. Vergelijk meteen of u goedkoper bent.