De energierekening stijgt gemiddeld €150,- door het nieuwe belastingplan!
Het gemiddelde huishouden gaat in 2019 gemiddeld €150,- meer betalen voor zijn energierekening. Dit blijkt uit het nieuwe belastingplan dat bekend is geworden op Prinsjesdag. Hoe komt het dat dit opeens zo veel meer kan zijn? En hoe gaan wij ervoor zorgen dat u nog steeds kunt besparen op uw energierekening? U leest het hieronder.

Belasting op gas nog verder omhoog, op stroom een beetje omlaag

Per kubieke meter gas gaat u op basis van 1500 m3 ongeveer €50,- per jaar meer betalen. Voor de elektriciteit gaat de belasting met €0,0087 omlaag, dit bespaart u op basis van 3500kWh zo’n €30,- per jaar. Omdat het gebruik van aardgas nu hoger wordt belast, wil het kabinet duurzame aardwarmte aantrekkelijker maken. Uiteindelijk gaan we er tot nu toe dus ongeveer €20,- op achteruit. Dit is niet het enige waar wij als consument op achteruit gaan…..

Heffingskorting gaat naar beneden en de Opslag Duurzame Energie fors omhoog

Het kabinet wilt de heffingskorting met ongeveer €60,-. Dit betekent dat een huishouden volgend jaar per vaste elektriciteitsaansluiting geen €373,- terugkrijgt maar €311,- Dit maakt het dus ook weer met €60,- duurder.
Wij kunnen u helaas niet zo veel vertellen over de stijging van de Opslag Duurzame Energie omdat dat allemaal nog heel onduidelijk en lastig te vinden is. Als alles doorgaat gaat u hier wel ongeveer €70,- per jaar meer voor betalen dan op dit moment.

Eindconclusie

Als we nu even gaan rekenen zien we dat u dus vanaf 1 januari 2019 gemiddeld zo’n €150,- per jaar meer gaat betalen. Wij van goedkoop-overstappen.nl zullen u ten alle tijden helpen om het beste energiecontract voor u uit te zoeken om toch nog zoveel mogelijk te besparen.energierekening