Op 1 juli 2018 worden de nieuwe energietarieven vastgesteld door energieleveranciers. Zoals we al vermoeden gaan de energietarieven omhoog. Hierdoor gaat ruim de helft van de Nederlandse huishoudens meer betalen voor hun energierekening. Huishoudens die in het bezit zijn van een contract voor onbepaalde tijd gaan gemiddeld €70,- per jaar meer betalen aan de energierekening ten opzichte van voorgaande jaren.

Groot gedeelte van Nederland heeft een te duur contract!
ACM kondigde aan het begin van de maand aan dat er weer een record aan overstappers is. Afgelopen jaar zijn er ruim 1.3 miljoen huishoudens overgestapt naar een goedkopere energieleverancier. Toch zijn er nog te veelste veel huishoudens die een te duur contract hebben, dit betekend voor hen dat zij nog meer zullen gaan betalen door de aangekondigde prijsstijgingen.

Weer een verhoging op het gebied van energie
Momenteel zijn energieleveranciers druk bezig om klanten te informeren over de prijsstijgingen. . Er zijn afgelopen jaar behoorlijk wat kosten verhogingen doorgevoerd. Naast de verhoging van de belastingen en netbeheer kosten komt er nu ook nog de prijsstijgingen bij van energieleveranciers. Wij informeerde aan het begin van het jaar dat huishoudens een verhoging van ongeveer €130konden verwachten, hier komt nu ook de prijsverhoging van gemiddeld €70,- per jaar bij. Dit houdt in dat de kosten per huishoudens met een contract voor onbepaalde tijd in 2018 gemiddeld met €200,- zullen stijgen.

Nieuwe klanten
Energieleveranciers doen nog wel hun best om nieuwe klanten binnen te halen, dit betekend dat consumenten hiervan nog kunnen profiteren. Energieleveranciers doen er namelijk veel voor om nieuwe klanten te werven. Zo is er een behoorlijke strijd gaande tussen energieleveranciers voor het binnenhalen van nieuwe klanten door middel van goedkope tarieven en welkomstgeschenken in de vorm van cashback acties ect. Ons ADVIES is daarom dan ook om als consumenten hiervan te profiteren. Zoals u waarschijnlijk al weet is overstappen tegenwoordig binnen een mum van tijd gebeurt. U als klant heeft hier geen enkele omkijken meer na. Wees geen dief van uw eigen portemonnee. Maak vandaag nog een vergelijking op onze website en profiteer meteen van de leukste welkomstgeschenken.