Besparing op het energieverbruik van uw vriezer

Hoe kunt u besparen op uw vriezer? Hieronder een aantal manieren om te besparen:

Ontdooi een vriezer, zodra er een ijslaag ontstaat

Bij een vriezer ontstaat er meestal een ijslaag, hierdoor loopt het energieverbruik flink op. Een klein laagje ijs zorgt er al snel voor dat het energieverbruik oploopt. Door de vriezer regelmatig te ontdooien zal het energieverbruik verminderen.

Controleer de vriezer of die goed sluit

Versleten rubbers aan de binnenkant van de vriezer kunnen er voor zorgen dat kou ontsnapt. Hierdoor is de vriezer steeds bezig om de temperatuur op peil te houden. Dit heeft als gevolg dat de vriezer meer energie verbuikt. Vervang versleten rubbers, dat bespaart energie.

Let bij aanschaf van een nieuwe vriezer altijd op het energielabel

De vriezer behoort tot een van de grootverbruikers binnen een huishouden. Er zitten behoorlijk grote verschillen tussen de energielabels bij vriezers. Een vriezer kan qua prijs veel duurder zijn dan een andere vriezer, echter kan het met de tijd geld besparen op het energieverbruik.

Besparen door de vriezer waterpas te zetten

Als een vriezer niet waterpas staat, is er een mogelijkheid dat er warmte binnenkomt. Hierdoor moet de vriezer meer energie gaan verbruiken. Zet de vriezer altijd waterpas.

Laat een vriezer nooit ‘even’ open staan

Als u de vriezerdeur open laat staan, kost het de vriezer energie om de temperatuur op peil te houden. Houd dus de momenten dat de vriezer open gaat zo kort mogelijk.

Zet de vriezer niet kouder dan nodig is

Vaak is het niet nodig om de temperatuur van de vriezer extra hoog te zetten. Aangeraden wordt om de vriezer op -18⁰C te zetten.

Laat eten eerst afkoelen voordat het in de vriezer gaat.

Door eten eerst af te laten koelen, hoeft de vriezer niet meer stroom te verbruiken om het eten koud te maken. Laat daarom eten altijd eerst afkoelen voor het in de koelkast gaat.

Maak de condensor aan de achterkant van de vriezer af en toe schoon

De condensor van een vriezer zit aan de achterkant bevestigd. De condensor wordt stoffig. Hierdoor is de vriezer minder efficiënt. Doordat de vriezer niet meer optimaal werkt verbruikt het onnodig energie.

Koop een vriezer die qua grootte bij je past

Grote vriezers verbruiken meer energie dan kleine. Mocht je een vriezer aanschaffen bedenk wat voor vriezer u wilt hebben. Bij het aanschaffen van een grote vriezer is het zonde om de vriezer half vol te laten.

Zet de vriezer minimaal 10 centimeter van de wand af

De achterkant van de vriezer produceert warmte. Als de achterkant te dicht op de wand zit ontsnapt er te weinig warmte, hierdoor werkt de vriezer niet meer optimaal.besparen