Besparing op het energieverbruik met isolatie

Hoe kunt ervoor zorgen dat uw isolatie geld op gaat leveren? Hieronder een aantal manieren om te besparen bij het gebruiken van isolatie.

Dubbel glas

Als u de mogelijkheid heeft om dubbel glas in uw woning of gebouw te plaatsen, plaats meteen de dubbel glas. Als u van enkel glas naar dubbel glas gaat zullen de kosten van uw energie gaan afnemen. Het is een investering die u snel terug kunt verdienen. U zorgt er namelijk voor dat de warmte binnen blijft.

Gordijnen

Doe uw gordijnen dicht als u de verwarming aan heeft. Let er wel op dat deze niet over uw verwarming hangt.
Dakisolatie
Warmte lucht stijgt. Om deze reden is dakisolatie belangrijk. Zorg ervoor dat uw dak goed is geïsoleerd zodat u minder hoeft te stoken waardoor uw gas rekening omlaag gaat.

Spouwmuren isoleren

Spouwmuren bestaan uit twee muren met hier tussen een luchtruimte van ongeveer zes centimeter. Als u de luchtruimte opvult met isolatie dan blijft de kou buiten en de warmte binnen. Dit heeft invloed op uw energie rekening.

Gevels isoleren

Een gevel isoleren kan heel interessant zijn omdat er via de gevel veel warme lucht verloren gaat. Een gevel kunt u van binnenuit of buitenaf isoleren. Dit heeft positieve invloed op uw energie rekening.

Radiatorfolie

Veel radiatoren staan tegen een muur aan, dit houdt in dat er veel warmte richting de muur gaat. Door radiatorfolie tussen de muur en de radiator te plaatsen kan dit voorkomen worden.Een radiator die tegen een muur staat, straalt veel warmte richting de muur. Deze warmte wordt in de muur opgenomen en dat is zonde. Door radiatorfolie achter de verwarming te hangen wordt de warmte weerkaatst en niet in de muur opgenomen.

Rolluiken

Als u een rolluik heeft doe deze dan dicht op het moment dat u aan het stoken bent. Door rolluiken te sluiten blijft de warmte binnen.

Leiding isoleren

Bij het transporteren van warmte uit de cv-ketel naar een andere ruimte, koelt de warmte steeds een beetje af. Je kan de leidingen eenvoudig isoleren. Hierdoor houdt u uw energieverbruik laag.

Tochtstrip

In een woning zijn veel gaten en kieren aanwezig. Door deze te dichten met een tochtstrip houdt u de warme lucht binnenshuis en gaat hij niet verloren.Isolatie