Dekkingen autoverzekering

Je hebt de keuze uit 3 dekkingen voor je autoverzekering. Echter kun je de pakketten ook uitbreiden met diverse aanvullende verzekeringen. Lees hieronder de mogelijkheden om de dekking van de autoverzekering naar wens samen te stellen.

WA autoverzekering

Heeft u een auto in het bezit? U bent plichtig om een verzekering af te sluiten. WA autoverzekering dekt de schade die u aan een ander hebt aangericht, denk aan personen, objecten en goederen. Hiermee voldoet u aan de wettelijke eis. Wilt u schade aan uw eigen voertuig ook verzekeren? Dan zult u WA beperkt casco of Volledig casco (allrisk) moeten afsluiten.

WA beperkt casco

Met een WA beperkt casco dekking wordt, naast de verplichte WA dekking, ook nog de schade aan je eigen auto door diefstal, brand, ruitbreuk, storm, hagel en botsing met dieren vergoed. Auto’s die tussen de 4 en 8 jaar oud zijn adviseren wij meestal beperkt casco.

WA volledig casco (allrisk)

Met een WA volledig casco (allrisk) dekking wordt naast de WA beperkt casco ook alle schade aan je eigen auto vergoed. Zelfs als de toegebrachte schade je eigen schuld is. Auto’s die niet ouder zijn dan 3 jaar wordt geadviseerd door goedkoop-overstappen om een allrisk dekking te nemen. Als je de auto met een lening gefinancierd hebt, is het ook verstandig om je auto allrisk te verzekeren.

Aanvullende dekking autoverzekering

autoverzekering

Zoals eerder vernoemd is het mogelijk om je pakket uit te breiden met het volgende:
– Schade-inzittendenverzekering
– Ongevallen-inzittendenverzekering
– Rechtsbijstandverzekering
– No-claimbeschermer

Vergelijk en bekijk welke pakket bij u het beste past!