Volgens de energiemonitor van de eerste helft van 2016 van de autoriteit consumenten & markt (ACM), zijn er de afgelopen 12 maanden meer dan 2,5 miljoen huishoudens overgestapt op een goedkopere energieleverancier. Volgens het rapport kunnen overstappers tot wel €300,- besparen per jaar.

Overstappen is nog nooit zo makkelijk gegaan

Steeds meer huishoudens realiseren zich dat ze jaarlijks kunnen besparen op de energierekening door over te stappen. Hierdoor neemt de vraag voor een gemakkelijke manier om over te stappen toe, dit is terug te zien in de vele vergelijkingssites. Het overstappen bij het merendeel van de vergelijkingssites duurt gemiddeld 15 minuten. Maakt u gebruik van www.slim-overstappen.nl bent u hier gemiddeld niet langer dan 5 minuten aan kwijt.

Volgens ACM kan de gemiddelde huishouden hier €300,- per jaar op besparen.

Door de toename in huishoudens die overstappen sprak het ACM in 2012 over een overstaprecord. Sindsdien is dit “record” jaarlijks gebroken en zien we jaarlijks een gemiddelde stijging van circa 15% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Wij van slim-overstappen.nl vinden dit percentage te laag en zijn van mening dat er nog te weinig huishoudens besparen op hun energierekening door over te stappen. De energieleverancier zien dit natuurlijk graag, want ook zij willen slapende honden liever niet wakker maken.

In dit rapport geeft het ACM ook aan dat huishoudens, die niet of zelden eerder zijn overgestapt het grootste verschil merken in energietarieven. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste energieleveranciers kan tot wel €300,- oplopen. Huishoudens die met enige regelmaat overstappen doen dit dan ook omdat ze direct verschil zien in hun energierekening.

Verwachting aankomende periode?

Door de eerste aankondiging van prijsstijgingen onder de energieleveranciers ligt het in de lijn der verwachtingen, dat het merendeel van de energieleverancier deze lijn zal volgen en de prijzen voor gas en elektriciteit zal verhogen. Hierdoor is het slim om deze prijsverhogingen een stap voor te zijn door nu over te stappen en uw energietarieven voor de komende jaar vast te leggen. Hiermee profiteert u als huishouden optimaal van de voordelige energietarieven van dit moment. Wees er dus snel bij en maak via slim-overstappen.nl een vergelijking en stap binnen 5 minuten over. Zorg dan wel dat u de volgende informatie voor handen heeft:

  • Wanneer loopt uw contract af?
    *Loopt uw contract nog een langere periode door let dan vooral ook op de hoogte van de boete
  • Wat is uw jaarlijks verbruik?
    *Nodig om een nauwkeurig aanbod op maat te ontvangen
  • Wat is uw aanbod op maat?
    *Hoe verhoudt zich dit tot aanbiedingen van andere energieleveranciers

26 november 2016

logo-acm-nl