Essent en dochterbedrijf energiedirect.nl zullen de variabele tarieven in januari 2017 verlagen. Essent heeft bekend gemaakt dat klanten gemiddeld €35,- goedkoper uit zullen zijn dan bij andere energieleveranciers. Bij energiedirect.nl zal de klant nog meer besparen namelijk een gemiddeld bedrag van €50,-. De kosten van netbeheer en overheidsheffingen zullen wel stijgen, hier hebben Essent en energiedirect.nl geen invloed op.

Wat betekend dit?

De laatste periode geven veel energieleveranciers aan dat de energietarieven zullen stijgen. De huishoudens die geen vaste tarieven hebben (de variabele gebruikers), kunnen inderdaad ervaren dat de vaste lasten iets omhoog zullen gaan. Wij van slim-overstappen.nl adviseren om altijd uw tarieven vast te laten leggen in een contract voor 1 jaar. Nu zullen de tarieven inderdaad iets stijgen, waardoor u bij het niet overstappen duurder uit bent dan het voorgaande jaar. Stapt u over via slim-overstappen.nl, dan zorgen wij ervoor dat u aan het einde van het jaar meer overhoudt, dan wanneer u uw tarieven laat vastleggen voor een langere periode. Energieleveranciers geven namelijk welkomstgeschenken weg, dit bespaart u meer dan de kleine besparing die u zou hebben bij het vastleggen van uw tarieven.

 Netbeheerkosten en belasting

ACM heeft geconstateerd dat de tarieven voor transport in 2017 met ongeveer €13,- zal stijgen. Dit betekend voor klanten dat ze iets minder merken van de aangekondigde besparing van gemiddeld €35. De prijs van energiebelasting is nog niet bekend gemaakt, maar vooralsnog ziet het ernaar dat de energiebelasting ook zal stijgen. Ook dit maakt het langer vastleggen van uw tarieven minder aantrekkelijk, omdat de grootste besparing nog altijd het welkomstgeschenk is die u ontvangt als nieuwe klant.

Kortom

Luister niet naar het advies van energieleveranciers, waarin ze aangeven dat de tarieven stijgen en u meer bespaart met het vastleggen van uw tarieven. U profiteert namelijk als klant nog steeds het meeste van jaarlijks overstappen. Door de welkomstgeschenken en de scherpe tarieven kunnen wij u garanderen dat u goedkoper uit bent. Vergelijk en stap vandaag nog over!

slim-overstappen.nl

Mocht u vragen hierover hebben neem dan contact met ons op.