Hoogte opzegvergoeding

Hoe hoog is de opzegvergoeding (boete) binnen de energiebranche?
De hoogte van de opzegvergoeding zal nooit hoger zijn dan €125,- per product. Dit betreft een particulieren contract. ACM heeft de opzegboetes namelijk gemaximaliseerd.

Wat houdt dit precies in?

ACM heeft ervoor gezorgd dat de opzegvergoeding(boete) die energieleveranciers kunnen opleggen niet hoger mag zijn dan max. €125, per product. Mocht u gas en elektriciteit (2 producten )hebben, dan kan de energieleverancier max. €250,- boete opleggen.

Hoe werkt de opbouw van de opzegvergoedingen (boeten)?

Als klant kunt u ervoor kiezen om op ieder moment het contract op te zeggen. Hiervoor geldt natuurlijk wel een 30 -dagen opzegtermijn en daarnaast kan uw huidige energieleverancier u een opzegvergoeding (boete) opleggen. De opzegvergoeding (boete) is gemaximaliseerd, hierdoor is er op dit moment heel veel beweging binnen de energiebranche. Veel energieleveranciers vergoeden de opzegvergoeding (boete) bij een overstap. Houdt u er rekening mee dat niet alle energieleveranciers de opzegvergoeding (boete) vergoeden. Bekijk hiervoor altijd de voorwaarden van uw energieleverancier.

Let op!! Dit betreft particulieren overeenkomsten

Resterende looptijd Maximale opzegvergoeding per product (stroom – gas)
1,5 jaar  € 50,-  stroom   –  € 50,- gas
1,5 tot 2 jaar  € 75,-  stroom  –  € 75,-  gas
2 tot 2,5 jaar  € 100,-  stroom –  € 100,-  gas
meer dan 2,5 jaar  € 125,-  stroom –  € 125,- gas
Wanneer krijgt u geen opzegvergoeding (boete)?

Heeft u al jaren geen contact gehad met uw huidige energieleverancier dan heeft u een contract voor onbepaalde tijd. Dit houdt in dat u klant bent bij uw energieleverancier met een opzegtermijn van 30 dagen. Dit is de ideale tijd om een overstap te maken via goedkoop-overstappen.nl! U krijgt namelijk geen opzegvergoeding (boete), en u zit variabel bij uw huidige energieleverancier. Variabele tarieven zijn de hoogste tarieven die uw energieleverancier hanteert.

Wanneer krijgt u wel een opzegvergoeding (boete)?

Heeft u al een contract getekend of loopt er op dit moment een contract bij uw huidige energieleverancier? Wij raden u aan om te kijken tot wanneer uw contract loopt. Hierboven kunt u zien welke opzegvergoeding (boete) hieraan verbonden is.

Vergelijk of u goedkoper uit bent bij een overstap maakt.opzegvergoeding