In 3 stappen vergelijken en overstappen

Bespaar op uw energienota in 3 gemakkelijke stappen. Wij van goedkoop-overstappen regelen de overstap van A t/m Z. goedkoop-overstappen.nl vergelijkt alle energieleveranciers met elkaar en komen dan met een top 5 van de goedkoopste energieleveranciers. Hieronder ziet u de 3 stappen die u als consument moet volgen om over te stappen.

  1. Voer uw gegevens in. Hiermee kunnen wij de tarief berekenen, die de netbeheerder bij u vraagt.
  2. Ga na welke energieleverancier het beste bij u past.
  3. Wanneer u een energieaanbieder heeft gekozen klikt u op aanmelden en voert u uw gegevens in. U ontvangt vervolgens per mail een bevestiging van uw overstap.

Bevestiging

Na ontvangst van de bevestiging die u per mail of per brief ontvangt heeft u nog 14 dagen bedenktijd. Zodra de 14 dagen verstreken zijn, vanaf dan zal de energieleverancier alles in werking zetten.
U hoeft alleen nog de meterstanden door te geven. Dit doet u via de meterstandenkaart die u thuis zult ontvangen of wordt automatisch van uw slimme meter uitgelezen door uw netbeheerder.

Als u ervoor kiest om over te stappen via goedkoop-overstappen.nl, dan wordt het moment van overstappen bepaald door de resterende contractduur bij uw huidige energieleverancier. Wanneer uw huidige overeenkomst binnen 2-6 maanden afloopt, dan stapt u aan het einde van deze overeenkomst over. Mocht deze overeenkomst langer dan 6 maanden loopt dan zal uw nieuwe energieleverancier contact opnemen met uw huidige energieleverancier om de overstap in werking te zetten.

Wanneer uw huidige energieleverancier u een opzegvergoeding in rekening brengt, dan vergoedt de nieuwe energieleverancier deze vergoeding, middels een eenmalige korting die u bij uw jaarafrekening zult ontvangen. Dit geldt alleen bij een contract van minimaal 3 jaar. Zie ook tabel hieronder.

Duur afloop contract Hoeveel moet u maximaal betalen?
Korter dan 1,5 jaar € 50
1,5 – 2 jaar € 75
2 tot 2,5 jaar € 100
Langer dan 2,5 jaar € 125

Let op! dit geldt voor 1 product ( gas of electra.)

Klik hier om direct de energieleveranciers te vergelijken.

overstappen